Säsongen 2009-2010 stod dåvarande tränaren för Skridsko- och Hockeyskolan på isen och hörde ungarna flera gånger säga att de ville spela match. De ville sätta på sig matchtröjor och spela, så att säga, ”på riktigt”. Efter ett visst letande efter någon form av matcher, cuper eller annat kunde det ganska snart konstateras att den enda möjligheten som fanns var att ordna matcher själv eftersom reguljära matcher i någon form var organiserat via förbundet först när de var något äldre. Från cirka 9-årsåldern arrangerades s.k. poolspel för Björnligan. De här ungarna var något yngre, 5-6 år upp till cirka 8 år. Men spela matcher ville de ändå. Då föddes tanken att själv arrangera matcher genom att bjuda in gästande föreningar. Tiden var kort, så det var bara Gimo som hade möjlighet att komma den säsongen. Det blev match och alla var nöjda och glada eftersom det blev oavgjort.

Säsongen därpå startades förberedelserna betydligt tidigare och gästande föreningar bjöds in många veckor i tid. Namnet Iskampen myntades och Östhammar, Hagaström, Gimo, Hedesunda, Strömsbro, Sätra och Team Uppsala gästade Vegahallen för en heldag med bara hockey. Det blev en historisk dag eftersom det under dagen spelades den första matchen för bara tjejer i Vegahallen. Lag Syd med tjejer från Tierp, Östhammar och Gimo ställdes mot Lag Norr med tjejer från Sätra och Hedesunda.

Idén med Iskampen utvecklades ytterligare med en egen hemsida, eget Twitter-konto och Instagram. Men grundtanken är densamma: en hel dag med massor av hockeymatcher för de yngsta. Och eftersom Vegahhalen ligger så lättillgängligt med bara ett par minuter från motorvägen, i princip på gränsen mellan Uppland och Gästrikland, så faller det sig naturligt att de flesta matcherna i huvudsak spelas mellan lag från olika distrikt. Grannföreningar kan ju enkelt träffas när som helst och spela i alla fall, är tanken. Här har vi chansen att knyta kontakter mellan olika distrikt och möta andra lag.

Sedan starten har Vegahallen och Iskampen gästats av: Östhammar, Hagaström, Gimo, Hedesunda, Strömsbro, Sätra, Team Uppsala, Brynäs, Almtuna, Hille/Åbyggeby, Östervåla, Sandviken, SDE, Iron, Nynäshamn, Huge, Bålsta, Valbo, Skutskär, Värmdö och Norrtälje.

På plats har vi som tradition en hel del evenemang runtom. Det kan vara allt ifrån skottramp där man kan vinna priser till tipspromenad, puckbowling och en del annat. Ett populärt inslag som är återkommande är att vi tar lagbilder på plats som skrivs ut på professionella fotoskrivare av hög kvalitet. Sedan 2019 är det dessutom miljövänliga fotografier eftersom skrivarna använder den nya generationen fotopapper, HiTi G2.