Iskampen 2014 genomfördes lördagen den 1 mars. Vegahallen i Tierp fylldes med cirka 200 ishockeyspelande barn, ledare, föräldrar, publik och sponsorer. Det blev en härlig dag med många mål, skratt och glädje. Nord mötte Syd – Gästrikland mot Uppland, förstärkta av ett långväga lag från Södermanland. Halvplansmatcher i parti och minut + en gemensam helplansmatch uppdelad på två perioder. Överallt var det ishockeyspelande barn; på isen, utanför isen, på läktaren, i omklädningsrum, utanför kiosken, vid skottrampen eller vid puckbowlingen. Det var helt enkelt barn precis överallt och det var vansinnigt roligt och en härlig stämning i hallen.

En kul snackis som illustrerar vad Iskampen är: Valbos målvakt behövde gå på toaletten mitt under match. Så kan det bli ibland, och då är det inte mycket annat man kan göra. En av Valbos ledare fick då hoppa in i kassen och försöka freda sig mot de skottvilliga motståndarna. Runtom i Vegahallen skrattades det gott åt händelsen och en kille ”instagrammade” den temporära målvakten omedelbart. Ja, det är sannerligen detta som är Iskampen. Det är inte så allvarligt alltihopa. Vi spelar matcherna under Iskampen för att det är kul.

Under Iskampen avgjordes även Slaget om Dalälven. Alla spelare i Gästrikland tog på sig blåa träningströjor och intog Vegahallens bortbås, alla spelare från Uppland/Södermanland tog på sig gula tröjor och hemmabåset. 7 utespelare på isen och roterande målvakter från olika föreningar. Det bjöds på fantastiska mål och en härlig inställning från alla närvarande. Den som tror att små barn inte kan skjuta snygga backhandsskott upp i krysset har aldrig varit i Vegahallen och tittat under Iskampen… Matchen togs hem av Gästrikland med 5 – 22 efter periodsiffrorna (0 – 8, 5 – 14). Under första perioden var det så många barn i avbytarbåsen att det, citat: ”-Inte fick plats ens för en leverpastejsmörgås!

Bilder och en film från dagen kommer att läggas ut här på hemsidan under de närmsta dagarna.

Tierp Hockey vill tacka alla närvarande under Iskampen 2014 för en fantastisk dag. Och vi kan upplysa om att bland annat Bålsta och Huge redan har skickat in anmälan för att medverka nästa år…