[simple_slider]

Iskampen 2013 genomfördes lördagen den 2 mars. Nästan 200 hockeyspelande barn fyllde Vegahallen under ett par intensiva timmar från 9.30 till 19.00. Totalt spelades 21 matcher av de 10 medverkande föreningarna. Det blev 840 byten som vi säger på hockeyspråk. Det blev även några tårar, som det ibland blir när en puck träffar olyckligt, men desto fler skratt och glada miner. Vi fick även se fantastiska uppvisningar av framtidens hockeyprofiler. Det var finter, skott upp i krysset, räddningar och rena trolleritricken med klubba och puck. 

Den som tror att de kortaste och allra minsta har svårt att hävda sig mot de lite äldre och längre får tänka om. En av de minsta på planen representerade Strömsbro. Killar som var närmare ett huvud längre snurrades upp av den lilla orangeklädda liraren som lämnade en sträng av turbulent luft efter sig. Och utanför planen utspelade sig något lika imponerande. En skottramp hade placerats ut där man kunde vinna priser om man prickade rätt. En liten kille som enligt uppgift var lillebror till en spelare i Almtuna vågade sig fram för att pröva lyckan. Det rapporterades att killen var ”-kanske fyra år”, men satte vartenda skott och vann därmed första pris! Vittnen till händelsen var bland annat spelare i Tierp Hockeys J20-lag som stod som fågelholkar och bara gapade. Det ryktas om att J20 försöker värva in en riktigt ung spelare i laget…

Under dagen avgjordes även Slaget om Dalälven. Spelare från lagen i Uppland (Almtuna, Gimo, Östhammar och Tierp under första perioden, Almtuna, Värmdö och Tierp under andra perioden) drog på sig en gul tröja och ställde sig i Vegahallens hemmabås, spelare från Gästrikland (Hille/Åbyggeby, Huge och Sätra under första perioden – Hille/Åbyggeby, Sandviken och Strömsbro under andra perioden) drog på sig en blå tröja och ställde sig i bortabåset. Det blev en underhållande och dramatisk match som till slut vanns av Gästrikland med 7 – 10 efter periodsiffrorna (2 – 5, 5 -5). Matchen var mycket uppskattad och det har nog aldrig varit så trångt i båsen under någon match i Vegahallen. Det var hockeyspelande barn precis överallt!

Tierp Hockey vill framföra ett stort tack till alla medverkande spelare och ledare för att Ni kom och närvarade under denna hockeyfest för de allra minsta. Vi hoppas att vi ses igen. Vi kommer snart att lägga ut lite bilder från dagen. Håll ögonen öppna.