Vegahallen ligger i den norra delen av centralorten  Tierp, endast tre minuters bilresa från den nya motorvägen E4. Hallen byggdes 1983 runtom en befintlig uterink. Intill hallen ligger idrottsplatsen Vegavallen med fotbollsplaner och löparbanor för friidrott samt tre olika spår runtom i skogen som under sommartid är avsedd för löpning men som under vintertid prepareras för skidåkning.

Inne i Vegahallen finns förutom själva rinken även ett par omklädningsrum, toaletter, kiosk, läktare samt det som vi kallar ”Hyllan” – ett samlingsrum med glasfönster och utsikt över rinken. Då man känner sig lite frusen är det skönt att värma sig ett par minuter utan att missa en enda minut av den pågående ishockeymatchen. Ta trappan upp bredvid kiosken så är Ni uppe på Hyllan och kan värma Er lite.

Då hallens omklädningsrum är upptagna allihopa använder vi byggnaden alldeles intill. Där byter fotbollsspelare om under sommartid och i mån av snö så används omklädningsrummen av skidåkare. Under Iskampen använder vi några av dessa omklädningsrum för att alla lag ska få chansen att byta om i skön inomhusvärme. ”Fotbollens” omklädningsrum ligger mindre än 15 meter från Vegahallen och nås enklast via dörren Ni hittar ”bakom” kiosken.

Ungefär så här ser det ut under Iskampen:

Vegahallen spelplan