Lördagen den 5 mars spelades Slaget om Dalälven 2016, den prestigefyllda matchen om vilka som har herraväldet över floden som skiljer Uppland från Gästrikland. Det bjöds på många fina mål och fantastiska uppvisningar från spelare som ”bara” var i åttaårsåldern. Det var länge en jämn tillställning där Gästrikland först tog ledningen med 0-1, varefter Uppland kvitterade till likaläge. Men då signalen förkunnade att första perioden var över så stod det 1-3 till Gästrikland.

Under andra perioden så kopplade Gästrikland snabbt ett grepp om matchen och drog ifrån något. Uppland kunde dock förvalta några frilägen, där det mest påtagliga var ett där en snabb upplänning kom fri med målvakten och satte en backhand som gick stolpe-in, trots att han var jagad av sex blåtröjor… (Ja, sex stycken. Vi spelar den här matchen med sju utespelare på banan.) Resultatet blev till slut 3-10 för Gästrikland som därmed har kontroll över Dalälven ett år framöver.