Iskampen

En dag med stor hockey för de små!

Succen är tillbaka 2017!

Lördagen den 25 februari är det dags för Iskampen 2017. Vegahallen i Tierp invaderas av cirka 200 spelsugna hockeyprofiler från flera distrikt för att medverka i Sveriges förmodligen största ishockeyevenemang i sin åldersgrupp. PEK-Hallen i Skärplinge tar emot nästan lika många spelare. Lyset i Vegahallen släcks 8.58 och under pampig musik presenteras morgonens alla medverkande lag. Under publikens jubel kommer spelarna in och förbereder sig för dagens drabbningar. Förmiddagens pass avslutas med spel på helplan – första perioden av Slaget om Dalälven, en prestigefylld match då Syd (Uppland m m) gör upp om herraväldet över Dalälven i kamp mot Nord (Gästrikland m m). Därefter förbereder vi hallen för ett nytt intro med nedsläckt hall och eftermiddagens lag.

Vegahallens största evenemang

Sveriges största ishockeyevenemang i sin åldersgrupp

Iskampen har sedan starten för flera år sedan kommit att bli Tierp Hockeys största evenemang och, sett till besökare i hallen under dagen, det som drar den största publiken. Vegahallen är i princip fullsatt under hela dagen om man räknar alla besökare – både spelare, ledare och publik. Och – det är gratis att medverka. Under åren har Iskampen gästats av bland annat Östhammar, Hagaström, Gimo, Hedesunda, Strömsbro, Sätra, Team Uppsala, Brynäs, Almtuna, Hille/Åbyggeby, Östervåla, Sandviken, SDE, Iron, Nynäshamn, Huge, Enköping, AIK, Bålsta, Valbo, Skutskär, Värmdö och Norrtälje. I och med Iskampen 2017 och spel i två ishallar kan vi därmed även räkna in SHK, Falun, Brinken, Hässelby/Kälvesta, Väsby och GGIK.

Anmäl er till Iskampen 2017

Iskampen 2017 vänder sig i första hand till lag i åldersgruppen P09 och F07, det vill säga Hockey- och Skridskoskola. Anmäl ert lag till Iskampen 2017 redan nu! Uppdatering presenteras här på iskampen.se och Twitter-kontot @Iskampen. .

Vegahallen 2.0

Vegahallen håller på att byggas om. Det ska till en ordentlig renovering, men även helt nya omklädningsrum till höger om entrén. Därför hålls Iskampen 2017 redan den 25 februari istället för, som vi hade tänkt, första lördagen i mars. Iskampen i år är alltså en av de sista sakerna som händer innan Byggare Bob kommer in och spikar plankor överallt. Och just därför kan det vara lite rörigt utanför hallen under dagen. Men inne i hallen, där är det desto roligare!

Iskampen – i två ishallar!

Det har varit ett otroligt tryck på Iskampen 2017 och det är många föreningar som har anmält sig. Vi har kallat in förstärkning och kommer att använda även PEK-Hallen i Skärplinge för att fixa dagen så att alla får spela. Håll koll på sidan Anmälan för uppdaterad status eller bevaka Twitter-kontot @Iskampen. Till spel i PEK-Hallen kommer Valbo, Huge, Brinken, Hässelby-Kälvesta, Almtuna, Enköping och GGIK som tas emot av två lag i Skärplinge: P09 och F07. Hässelby-Kälvesta är för övrigt ett lag med tjejer -06 till -10, vilket betyder att vi i PEK-Hallen kommer att få se en ren tjejmatch då krigarna från västra Stockholm drabbar samman med de flinka teknikerna från Norduppland i lag SHK F07. Hässelby-Kälvestas tjejer lär ha raketbränsle i skridskorna, så ni killar som tror att det blir en lätt match att möta ett tjejlag får nog tänka om…

Tagga #Iskampen på Instagram och Twitter

Visa upp trollkonsterna på isen genom att tagga bilder och tweets med hashtaggen #Iskampen så kommer de upp här på hemsidan.

Video i fokus
Sponsorer